Ringeriksmaraton er en årlig løpsfest med flere tusen lokale deltagere. Løpet ble etablert i 1995 av Ringerikes Blad og i 2022 overtok Ringerike Næringsforening arrangementet.
Prestasjoner fra løpet
Det er mange som bryter sine egne barrierer og får mestringsfølelse som resultat.
- Det å kunne få et bilde av seg selv fra løpet gjør det ekstra kult. Det er også fantastisk for oss med tanke på spredning i sosiale medier. Det gjelder også for våre deltagere og samarbeidspartnere. Dette tiltaket er en del av vår ambisjon frem mot 2024 for å gjøre dette løpet enda større, legger Tom-Erik til.
Ved hjelp av kunstig intelligens har du muligheten til å enkelt finne bilder av deg selv som deltaker på Ringeriksmaratons sine nettsider.
Samhold og folkehelse
Løpet er delt inn i ulike distanser, med maraton på hele 42 kilometer for de mest utholdende. Mange deltar i lag på åtte personer, der hver ettappe er omrentet fem kilometer. Det er også lag bestående av fire personer, som da løper omlag en mil hver. Noen velger å løpe parmaraton, der to personer løper halvmaraton. Blant de omkring 2.000 påmeldte finner vi engasjerte vennegjenger, bedriftslag, idrettslag og både lokale og tilreisende løpeentusiaster.
I tillegg arrangeres Barnas Ringeriksmaraton, et eget løp for barn i aldersgruppen null til ellve år, med start fra Søndre Torv. I 2023 var det nær 400 påmeldte barn.
- De viktigste verdiene i løpet er samhold og god folkehelse. Det å kunne se folk som normalt sett ikke løper mye, sette seg et mål og trener til løpet, gir meg stor glede. Alle kan begynne fra sitt utgangspunkt og konkurrere med seg selv. Det samholdet som er skapt gjennom Ringeriksmaraton og den spesielle stemmingen her er helt unikt. Det er veldig mange her som ser frem til selve distansen, men også for å kunne dele gode historier etter løpet. Vår jobb er å bygge rammene rundt, sier løpssjef Tom-Erik Lukkedal stolt.
Årets arrangement har engasjert over 250 frivillige som er tilknyttet tre store idrettslag: Holeværingen, Jevnaker og Haugsbygd. I 2023 kom også Ringerike Friidrettsklubb på banen som bidragsyter.
Framtidsvisjoner
- Ringeriksmaraton har mange likheter med Holmenkollstafetten, men med litt lengre etapper. Siden løpets oppstart har det totalt vært nær 60.000 startende. Det som skiller oss mest fra andre løp, er de imponerende naturomgivelsene vi har rundt oss. Vi ønsker å gjøre løpet til et stort kulturarrangement i regionen, rekker Tom-Erik å si før han hastervidere til neste etappe.
Vi er stolte sponsorer av arrangementet og vi heier på alle som deltok i årets utgave av Ringeriksmaraton.